Zondag 9 en 30 juni MASTERCLASS RIESLING!

Nieuwsgierig naar het programma in Café Concours? Kijk op de website voor meer informatie, artikelen en evenementen kalender! MEER INFO 

Logo

"Respect voor natuur en dier, wij zijn trots op onze leveranciers"

CC LINDENHOFF.jpg

Brederode Wijnkopers

Een bijzondere samenwerking met Brederode Wijnkopers komt van Marianne Zeelenberg, zus van Alex. Zij is sinds de oprichting van Concours nauw betrokken bij de samenstelling van onze wijnkaart en struint wijnbeurzen af voor pareltjes die exclusief geleverd worden in ons restaurant. 

Bovendien werken we momenteel ook aan Café Concours die zal worden geopend aan de Biltstraat 23. Hier kan straks worden gegeten aan de foodbar maar ook genoeten van een goed glas wijn of wijnproeverij. 

 

https://www.brederodewijnkopers.nl/

CC marianne.png
druivenblad.png
Bitmap3.jpg

Lindenhoff Boerderij

Familie te Voortwis werkt met eigen rassen, het Gasconne rund en Baambrugs Big. De kudde graast buiten tussen Abcoude en Amsterdam in de Gaasperzoom. Authentieke smaak is waar het bij de Lindenhoff om draait. De Marche is van woe t/m zaterdag ook toegankelijk voor publiek. Een plek waar letterlijk tussen de stallen je boodschappen kan doen. Een unieke slagerij, maar ook onbespoten groenten, kazen of andere delicatessen zijn hier te vinden.

www.lindenhoff.nl

Pigme

Josse Haarhuis, een varkensherder zonder boerderij. Pacht stukjes grond rondom Utrecht om zijn varkens buiten te laten scharrelen. Waar zien we dat nog in Nederland. Met Josse zoeken we naar een manier om varkensvlees weer authentiek en als een delicatesse te serveren. Een uniek product waar we trots op mogen zijn.

www.pigme.nl
 

CC PIGME.jpg
Concours_eend_grijs.png
CC van Menno.jpg

VanMenno Broodbakkerij

Menno ‘t Hoen haalt zijn grondstoffen uit Frankrijk en bakt zijn broden volgens eigen receptuur die hij heeft geleerd tijdens zijn studie in Parijs. Biologisch brood met een krokante korst en intense smaak.

www.vanmenno.nl

Moestuin Maarschalkerweerd

De bevlogen Pieter Jagtman werkt op deze unieke plek naast het Galgenwaard stadion in Utrecht. Een plek waar groenten biologisch wordt verbouwd dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers. Naast groenten, verhuren ze ook een unieke kas voor groepen en runnen ze een lunchroom met winkel. Kinderen kunnen hier door de tuinen struinen en rondfietsen op de skelters. Een vrijplaats waar je welkom bent om even het drukke stadsleven te ontvluchten.

www.moestuinutrecht.nl

CC Moestuin.jpg
Concours_makreel_blue (3).png
6.jpg

Goede vissers

Lokale visserij is in Utrecht lastig maar gelukkig biedt de vrijdagmarkt op Vredenburg daar een oplossing voor. Unieke leveranciers komen hier samen om de Utrechtse bevolking van biologische producten te voorzien. Zo ook Jan en Barbara Geertsema van de Goede Vissers. Handgeraapte Waddenoesters, vers gevangen zeebaars en harders is hun specialiteit.

www.goedevissers.nl

Jan de Waard Visserij

Jan en Ramona de Waard wonen aan de dijk in Lekkerkerk waar we hun eigen gevangen rivierkreeften vers ophalen. Jan is vooral bij de kraam te vinden tijdens het fileren van de vers gerookte paling of naast de rookton, waar hij alles goed in de gaten houdt. Naast de palingkraam staat Jan de Waard Visserij ook met een oud Hollandse haringkar. 

 

http://www.jandewaardvisserij.nl/

de Waard kreeft.jpg
Schermafbeelding 2022-01-16 om 11.40.17.png

Bourgondisch Lifestyle

René Koelman is het gezicht achter Bourgondisch Lifestyle. Kaas affineren naar de smaak van de Nederlander of de culinaire levensgenieter, dat is wat René wilde gaan doen. In 2006 is hij gestart als affineur met Bourgondisch Lifestyle. In de winkel en kelder van zijn eerste vestiging in Beverwijk heeft hij zich jaren kunnen uitleven om kazen op juiste smaak te brengen. In 2020 brengt Bourgondisch Lifestyle het affinagegedeelte over naar fort Zuidwijkermeer, één van de forten van de stelling van Amsterdam, UNESCO Werelderfgoed. Een unieke plek met perfecte klimatologische omstandigheden om kaas te laten rijpen. Naast een ambachtelijk product wil hij ook de kaasambacht beschermen. Dit wordt gedaan door kennis en kwaliteit over te brengen, speciale aandacht te hebben voor de kunst van het affineren en de kaasbeleving stimuleren met proeverijen, trainingen en presentaties. 

https://bourgondischlifestyle.nl/

Kwestie van Smaak

Als 4e generatie Slijterszoon is het hem met de paplepel ingegoten. De slijterij was zijn thuis, opgegroeid met inmiddels Nestors uit het vak. De bevlogen Alex van der Linden verzorgt al jaren parels van kelderschatten, schenkwijnen en bijzondere whiskey aan Concours. Zijn passie werkt aanstekelijk en zijn betrokkenheid bij Concours is groot. Door de korte lijntjes en enthousiaste trainingen is Alex in staat om ons altijd weer te verrassen. 

https://kwestievansmaak.nl/ 

 

kwestie van smaak.png